Marketinška agencija Fabrika

O Kupcu

The FABRIKA beginnings go back to 1985, when TRIO design team was founded. The name FABRIKA was established later in 1989, when a group of TRIO designers decide to expand their studio into an agency. The most important development period for the agency begins in 1997, after the war in Bosnia and Herzegovina. The agency develops, employs more professionals and continuously expands its services. In 2000, FABRIKA becomes the biggest domestic independent agency based on its yearly turn-over. Today ranked as on of the three biggest full service marketing agencies in B&H, FABRIKA grows with each year and match with international agencies.

Compared to other large players FABRIKA is unique because it is domestic and independent full marketing agency.

We provide services to domestic and international clients.

Our philosophy is to create a partnership of equals among media, agency and client.
OUR SERVICES

We offer full communication programs.

We have tools needed for strategic marketing analysis and media market analysis.

Our experts come from different professional backgrounds and posses wide knowledge of international standards. We follow world trends and offer cutting edge communication best suited to your needs and budget. Our in-house facilities consist of graphic design stations, video and audio editing suites, audio studio for recording and mastering, video animation and postproduction facilities.

Advertising
Creative strategies
Media strategies
Public Relations
Consumers promotion, events and BTL activities
Graphic design
TV and Radio production
Web design and strategy

O projektu

Epoksidni podovi ne moraju biti jednobojni ili bez dizajna, što slikovito dokazuje ovaj primjer dizajna. Na klasični epoksidni pod su ručnim radom (!) ucrtane kocke s 3d efektom.

Bosmal City Center

Bosmal je bosansko-hercegovačkakompanija za građevinarstvo, konsalting, inženjering, trgovinu i usluge, osnovana 1998. godine u Sarajevu. Bosmal je završio izgradnju Bosmal City Center-a,prvog kondominijuma u ovom dijelu svijeta, uvodeći “novi koncept življenja”. Sa visinom od 118 metara, ovo je najviša stambeno-poslovna građevina na Balkanu.

Vrijednost cjelokupne investicije za Bosmal City Center (BCC) iznosi EUR 120 miliona. Ovo je najveća greenfield investicija u Bosni i Hercegovini. BCC su projektovale i izgradile domaće kompanije; 70 % građevinskog materijala i opreme proizvedeno je u BiH.

Fasada

Na ovom objektu izvedeno je više fasadnih sistema. Površinski najveći jeste StoVentec Render sistem koji je izveden sa ukupnom kvadraturom od cca. 35.000 m2 . StoVentec fasada cinila se najboljim rješenjem za ovu svrhu. Razredom zapaljivosti A2 odnosno F90 prema državnoj i europskoj normi postignut je visoki standard protupožarne zaštite. Pomocu dva dodatna premaza bojom na bazi cistog akrilata i djelomicno sa StoLook Metallic ispunjene su sve želje arhitekta koje su se ticale boja, a znacajno je smanjena i sklonost prljanju žbukane fasade.

Preostala trećina fasade otpada na lode, terase i balkone. Za to je odabran StoTherm Mineral, višeslojni termoizolacijski sustav s kamenom vunom te oplemenjenim završnim mineralnim premazom.

BBI Center

Autor projekta BBI Centra je Grupa ARH d.o.o. Sarajevo, na čelu sa glavnim projektantom Seadom Gološem. Osnovni koncept objekta BBI Centra je galerija – otvoreni prostor, prostor za izložbu sa kvalitetnim dnevnim svjetlom, u kojem su izložene razne robe i brandovi, umjetnine ili pak usluge i servisi interesantni posjetiteljima. Prozračni prostor vidljiv je s vana iz perspektive pješaka prolaznika. Cilj je bio funkcionalno i vizuelno povezivanje vanjskog i unutarnjeg prostora.

BBI Centar opremljen je savremenim Sistemom za centralni nadzor i upravljanje. Pokretne trake i pokretne stepenice kao i tri brza panoramska lifta namijenjena su posjetiteljima shopping zone, a tri bočna brza lifta korisnicima uredskog dijela BBI Centra. Zakupcima su na raspolaganju i servisni liftovi. BBI Centar je opskrbljen najsavremenijim sistemima klimatizacije i ventilacije, grijanja, besprekidnim napajanjem električnom energijom, protivpožarnim i vatrodojavnim sistemom, kao i videonadzorom i fizičkim osiguranjem.

Projekat

Projekat izgradnje BBI Centra trajao je od je 2006. do 2009. i podrazumijevao je više složenih faza, od rušenja objekta “Sarajke” u samom centru grada, preko izvođenja građevinske jame tehnologijom koja je po prvi put tada primijenjena u BIH, grubih građevinskih radova, instalacija, te do uređenja enterijera.

Epoksidne podne obloge

Naš zadatak je bio ispunjavanje uvjeta investitora – bezprijekoran sistem podnih obloga za garažu, koji može izdržati opterećenje velike frekvencije vozila, kao i upijanje CO2 izduvnih gasova vozila. Kao podni sistem korišten je Sto Garage System koji sadrži StoPox GH 205, kvarc kao i završni sloj StoPox DV 100 ili StoPox PH DVE ovisno o etaži. Kao proaktivna zaštita garažnih zidova korišten je StoCryl V500 koji pomaže investitoru pri upravljanju otpadnim gasovima, koje može upijati ovisno o koncentraciji.

Sarajevo City Center

Sarajevo City Center se sastoji od četiri zasebna ali u isto vrijeme komplementarna dijela: modernog hotela s pet zvjezdica, komercijalnog i uredskog dijela, trgovačkog centar sa zabavnim kompleksom i podzemne garaže dovoljnih kapaciteta za cijeli Centar.Partnerska grupa Al Shiddi Trading Establishment iz Rijada, Kraljevina Saudijska Arabija i Al Shiddi International iz Sarajeva, kupila je Magros i počela izgradnju Sarajevo City Centra – novog simbola grada. Zbog neizmjernog poštovanje prema ovoj zemlji i njenom glavnom gradu, Al Shiddi Group je odlučila uključiti riječ ‘Sarajevo’ u ime Centra. Na taj način, građani su uvjereni da je ovaj novi landmark prisutan i da se gradi samo za njih.

Shopping Mall prostire se na više od 49 000 kvadrata.  80 trgovina nudi širom svijeta poznate brendove visoke mode, sportskoj i dječijoj odjeći, tehnologiji, pruzajuci jedinstveno iskustvo kupovine.

Savršena lokacija omogućila je Centru lociranje u srce poslovne zone, okružene bankama, zgradom Vlade, i više desetaka međunarodnih i lokalnih kompanija. To je bio razlog za izgradnju Poslovnog tornja kao dijela SCC-a. Ova jedinstvena poslovna zgrada prostire se na više od 6 000 kvadratnih metara uredskog prostora opremljenih u skladu sa najnovijim standardima, zajedno sa konferencijskim dvoranama za kojima je potražnja velika i koje će biti dostupne iz svih dijelova Centra. SCC nudi široku paletu modernih prostora opremljenih najsavremenijom tehnologijom.

Odmah pored poslovnog, nalazi se i hotelski toranj. Luksuzni Hotel, koji se prostire na više od 13.900 kvadratnih metara, ima kapacitet od više od 220 soba i predsjedničkih apartmana isključivo dizajniranih u skladu s najvišim standardima. Hotel menadžment je povjeren svjetski poznatom, međunarodnom lancu hotela..

Korišteni sistemi

Obzirom na veliki kapacitet parkinga za vozila, na ovom objektu je korišten StoPox sistem, kojeg između ostalog sačinjavaju StoPox GH 205, StoQuarz, StoPox PHDVE i StoPox DV 100. Zbog protukliznosti kvarcni pijesak na rampama je grubljeg granulata – 0,6-1,2 mm, dok je na ravnim plohama korišten 0,3-0,8mm . Također su tretirane dilatacije i fuge u betonu hipalonskim folijama.
Fasadni sistem StoVerotec Glas je korišten za podglede nadstrešnica na svakom ulazu u objekat, obzirom na sigurnost sigurnosnog stakla kao i Europski atest koji ovaj sistem kao jedini sistem staklene fasade posjeduje na svijetu. Zidovi garaže su tretirani sa StoCryl V 500 bojom za beton za uporabu u garažama.

Al Jazeera Balkans

Al Jazeera Balkans donosi regionalne i globalne vijesti, a o regiji izvještava gledaoce koji prate programe Al Jazeera Media Networka u svijetu.

Al Jazeera je pokrenuta 1996. godine kao prvi nezavisni arapski informativni kanal u svijetu. Deset godina poslije, u novembru 2006. Al Jazeera je pokrenula program na engleskom jeziku.  Bio je to prvi takav globalni program koji se emituje sa Srednjeg Istoka.

U novembru 2011. Al Jazeera je pokrenula program na Balkanu. Al Jazeera Balkans je  postala prvi kanal Al Jazeera Media Networka koji emituje program na nekom drugom jeziku, osim engleskog ili arapskog. Al Jazeera Balkans emituje vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Sloveniju. Kanal osim centralnog studija u Sarajevu, ima  i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu, Skoplju i Podgorici, dopisnike u  Prištini, Nišu, Banjoj Luci, kao i Washingtonu, Londonu i Briselu, a koristi i globalnu mrežu dopisništava Al Jazeera Media Networka.

Al Jazeera je prva globalna medijska kuća koja je došla na ove prostore, postajući prvi regionalni news kanal. Osim svjetskih, donosi i svoje veoma visoke standarde, između ostalog, tačno, brzo i objektivno izvještavanje. Al Jazeera donosi i reputaciju beskompromisnog i hrabrog izvještavanja, po kojem je poznata u svijetu.

Al Jazeera Balkans je u vlasništvu Al Jazeera Media Networka – multimedijskog i multinacionalnog konglomerata koji u svom vlasništvu ima sve news kanale Al Jazeere, nekoliko specijalizovanih programa (od dokumentarnih do dječijih) te mrežu globalnih prestižnih sportskih programa – beIN. Informativni programi Al Jazeere trenutno posjeduju 82 centra širom svijeta, što ovu mrežu čini najvećom u svijetu nakon BBC-ja.

Korišteni proizvodi

Na ovom projektu su definirane specifične vrijednosti zahtjeva provodljivosti epoksidnih podova u studio, radi zaštite od ESD (Electrostatic discharge – elektrostatičnog udara) skupocijene i osjetljive opreme. Uporabom Sto Epoxy sistema uspješno je realizovan zahtjev i atestirano dokazan.

Također su korišteni StoAkustik sistemi akustične zaštite u uredskim prostorijama, hodnicima , kao i u “gluhim” sobama – studijima za snimanje.