sto-akustika-_Wirtschaftsuniversitaet_Wien

Osjećaj udobnosti počinje preko čula. Vizualni i akustički utisci aktiviraju raspoloženja i osjećanja i tako utiču na naša osjetila . Sto Akustični sistemi sadrže multifunkcionalne kocepte za strop i zid, koje estetski, akustično i klimatski zadovoljavaju sve zahtjeve.
Akustični sistemi firme Sto : Svjesna apsorpcija ili ciljana refleksija zvučnih talasa poboljšavaju "čujnost" u sobama, regulišu vremena odjeka i smanjuju buku na minimum. Veliki izbor izgleda tehnički usavršenih akustičnih sistema i akustičnih proizvoda predstavlja još jedan plus u Vašem izboru. Kao dodatnu uslugu pružamo Vam mogućnost usluge orijentacije i akustičnog proračuna vremena refleksije zvuka.

Sto Akustični sistemi

 

Nemojte da Vam bude svejedno kako ćete oblikovati zid ili strop, jer StoSilent Panel nudi dizajn par excellence. Ovim našim konceptom mogu se izvesti arhitektonski najzahtjevniji objekti. Osim jednostavnih elegantnih ravnih ploha bez spojnica, sa StoSilent Panelom možete oblikovati na primjer i stepenaste površine i tako stvoriti dojam plastičnosti. Prijelazi između nivoa mogu se premostiti i formirati pomoću sustava za profiliranje u unutarnjim prostorima StoDeco Art.

Na slici dole prikazan je jedan od akustičnih sto sistema. Obzirom na veliki broj specifičnih zahtjeva koji se javljaju u izgradnji akustičnih prostora budite slobodni da nas kontaktirate kako bi zajednički učinili akustičnim prostore u kojima se javlja ta potreba.

  1. Podkonstrukcija
  2. Akustični panel
  3. Samoljepljiva profilna traka
  4. Akustični međusloj
  5. Akustični završni sloj

sto-akusticni-sistem-prikaz

Sto akustični sistemi - referentni objekti u svijetu*

sto-akustika_Projekthaus_BMW-Group

sto-akustika-London_Metropolitan_University

sto-akustika-07_Commerzbibliothek_Hamburg

sto-akustika-Augsburger_Aktienbank_AG

*slike preuzete sa www.stosilent.com