Bosmal je bosansko-hercegovačkakompanija za građevinarstvo, konsalting, inženjering, trgovinu i usluge, osnovana 1998. godine u Sarajevu. Bosmal je završio izgradnju Bosmal City Center-a,prvog kondominijuma u ovom dijelu svijeta, uvodeći “novi koncept življenja”. Sa visinom od 118 metara, ovo je najviša stambeno-poslovna građevina na Balkanu.

Vrijednost cjelokupne investicije za Bosmal City Center (BCC) iznosi EUR 120 miliona. Ovo je najveća greenfield investicija u Bosni i Hercegovini. BCC su projektovale i izgradile domaće kompanije; 70 % građevinskog materijala i opreme proizvedeno je u BiH.

Fasada

Na ovom objektu izvedeno je više fasadnih sistema. Površinski najveći jeste StoVentec Render sistem koji je izveden sa ukupnom kvadraturom od cca. 35.000 m2 . StoVentec fasada cinila se najboljim rješenjem za ovu svrhu. Razredom zapaljivosti A2 odnosno F90 prema državnoj i europskoj normi postignut je visoki standard protupožarne zaštite. Pomocu dva dodatna premaza bojom na bazi cistog akrilata i djelomicno sa StoLook Metallic ispunjene su sve želje arhitekta koje su se ticale boja, a znacajno je smanjena i sklonost prljanju žbukane fasade.

Preostala trećina fasade otpada na lode, terase i balkone. Za to je odabran StoTherm Mineral, višeslojni termoizolacijski sustav s kamenom vunom te oplemenjenim završnim mineralnim premazom.