Stambeno-poslovni objekat Lamela FAR

U naselju Marin Dvor, u blizini tržnih centara SCC i Alta, nebodera UNITIC, te Sportskog centra Skenderija, Lamela FAR se naslanja na novoizgrađeni objekat DVOR. U dijelu grada koji se ubrzano razvija, zajedno sa okolnim objektima svojim izgledom daje potpuno drugačiju sliku ovom dijelu Marin Dvora.

Lamela FAR je stambeno-poslovni objekat sa 15 luksuznih apartmana, dva penthouse stana i poslovnim prostorima u prizemlju i na prvom spratu zgrade. Zgrada je opremljena najkvalitetnijim materijalima, sa vrhunskom zvučnom i termo izolacijom, te savremenim sistemom hlađenja i grijanja (ventilatorski konvektori, eng. fan-coil). Nosivi zidovi su armirano-betonski, fasadni opekarski blok sa 15 cm termoizolacije, a unutrašnji, pregradni od siporeks blokova.

Visina unutarnje stolarije je 270 cm, od prirodnog furnira, sa mat bijelim štokovima. Vanjska stolarija je Schüco, aluminijskog profila, sa troslojnim staklom i unutrašnjom bijelom bojom. Parket je 14 mm na multi-layer šperploči sa završnim prirodnim furnirom i habajućim slojem debljine 2,4 do 3 mm. Oprema za kupatilo je od vrhunskih svjetskih proizvođača.

Sigurnost objekta je na najvišem nivou, uz kompletan video-nadzor. Svaki stan posjeduje video interfone sa kamerama pred glavnim ulazom kao i pred ulaznim – protivprovalnim i protivpožarnim vratima.