Stop gljivicama u stambenim prostorijama

"Tamo gdje se useli plijesan, iseljavaju se stanari." Plijesan na zidovima nije samo estetski nedostatak, ona osim svega ugrožava i zdravlje. Sto-silikatni proizvodi za unutarnju primjenu sprječavaju nastanak gljivica plijesni na vrlo prirodan način – bez upotrebe fungicida.
 
Zahvaljujući pH-vrijednosti, specijalnoj tehnologiji sredstava za povezivanje sadržanih u ovim silikatnim proizvodima te velikoj difuzijskoj otvorenosti, površine zidova ostaju suhe i plijesan nema nikakvih izgleda. Rezultat toga je ugodna i zdrava klima u prostoriji.
 

Gljivice plijesni u stambenim prostorijama upućuju na visoki stepen ugroženosti zdravlja i jasan su znak vlažne klime u stanu.

Važno je temeljito ukloniti plijesan, ali isto tako i utvrditi uzrok njezina nastajanja. Neki se uzroci mogu jednostavno ukloniti, a drugi opet zahtijevaju temeljito traženje uzroka plijesni od strane stručnjaka.

 
Prirodnim Sto proizvodima iz programa unutarnjih silikatnih boja spriječit ćete stvaranje plijesni. One sadrže do 95 % prirodnih sastojaka i posjeduju certifikat natureplus. Unutarnja boja StoColor Sil In osim toga je prikladna i za alergičare.
 

Evo nekoliko praktičnih savjeta za sprječavanje plijesni:

 
- vodite računa o doziranom grijanju i provjetravanju
- 3 x 10 minuta dnevno prostorije provjetravajte pomoću propuha
- noću držite prozore zatvorenima
- u kritičnim prostorijama kontrolirajte vlažnost zraka  (oko 50 posto)
- preventiva protiv plijesni pomoću prikladnih zidnih boja tvrtke Sto
 

Proizvodi iz obitelji StoSil:

 
• StoColor Sil In: Unutarnja boja na silikatnoj osnovi s visokim stupnjem bjeline i vrlo dobrom sposobnošću prekrivanja
 
• StoSil Decor: Dekorativan strukturni premaz na silikatnoj osnovi za površine slične onima na koje je nanesena prskana žbuka
 
• StoPrep Sil: Silikatni prethodni premaz, ispitan u pogledu štetnih tvari, bez konzervansa, za mineralne završne žbuke
 
• StoDecosil K/R/MP: Silikatna završna žbuka za zagasite, strukturirane površine i njihovo kreativno oblikovanje, u finoj i srednje finoj zrnatosti
 
• StoSil struktura: Popunjavajuća strukturna boja i lazurni prethodni premaz na silikatnoj osnovi za zagasite, strukturirane površine i njihovo kreativno oblikovanje, u finoj i srednje finoj zrnatosti
 
• StoSil Patina: Lazurna boja gotova za upotrebu na silikatnoj osnovi
 
 

365001_HR
Plijesan u stambenim prostorijama
36500_HR
Sto boje protiv plijesni

Write a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.